21e POBparade overzicht bands

Aline Hilderink (December Tapes)Aline Hilderink
Singer/songwriter die pure en eerlijke nummers schrijft over alle dingen die er toe doen in het dagelijks leven.
 
Anne Nederhoed
Haar ingetogen gitaarspel en rake teksten trekken je voor héél even mee in haar wereld. Zij probeert met haar Engelstalige popfolk nummers altijd een herkenbaar en helder verhaal, met thema's zoals liefde, hoop, dood en verlies, te vertellen.
 
Art Felixx
Catchy melodieën zijn het belangrijkste element in het recept waarmee Art Felixx zijn songs schrijft! Vooruit stuwende drums en versterkers op standje “we love it loud” maken een knallende en energieke liveshow.
At First (Bastiaan Reiters)
At First
Een band uit Breda met eigen werk dat zweeft tussen alternatieve rock en metal. De invloeden variëren van Rage Against The Machine tot Parkway Drive, en van Halestorm tot aan System Of A Down.
 
Awash
Maakt melodische gitaarpop met een snufje indie en accenten van piano en bas. Boeiend in zowel het klein als het groot, lyrisch, breekbaar en vol overgave, met vergelijkingen naar R.E.M, Editors en Racoon.
 
Barbele
Zangeres, gitarist, muzikant en songwriter. Brengt haar liedjes recht uit haar hart, onder het motto "volg je hart én dromen".
 
Big Rick
Speelt onvervalste rockabilly met aanstekelijke gitaarlicks, opzwepende contrabastonen en meeslepende drumritmes. De oplettende luisteraar hoort teksten over liefde voor vrouwen, auto's en feesten tot je erbij neervalt.
Bjorn van der Doelen (Ellen Jeurissen)
Bjorn van der Doelen
Hij zingt en predikt in de mooiste taal ter wereld, het Brabants, over liefde, haat, angst, verdriet, de fles en d'n duvel!
 
Boost
Covers van bekende rock, pop en soul songs, maar ook de hedendaagse swingende nummers uit de Top 40 komen voorbij. Naast het spelen zoals het hoort, durven ze ook eens een eigen draai aan sommige nummers te geven.
 
Cape
Staat al sinds 2000 gelijk aan energieke, vol rauwe, in de jaren 90 ondergedompelde rockmuziek. Zodra de instrumenten zijn ingeplugd is er nog altijd maar één optie: ogen dicht, diep ademhalen en spelen alsof het je laatste kans is.
Cluster
Cluster
Een frisse Bredase band voor jong en oud met eigen werk. Winnaars van het jazz talent award 2014 en 2016. Funk en soul spat van deze band af, net als het enthousiasme van deze jonge lui.
 
Coffins For Fat People
Een stonerdoom duo uit de donkerste hoeken van Bergen Op Zoom. Deze twee brengen stoner in haar meest pure vorm: een brute, trage en spacende muur van geluid.
 
Cold Buffet
Bredase band, met ex-leden van Mobius en The Kingfishers, zal tijdens deze 21e POBparade haar podiumdebuut beleven, en laten horen waaraan ze geruime tijd in de oefenruimte hebben zitten werken.
 
Dada's Troost
Experimentele funkrock zonder concessies, serieus maar wel met een knipoog én hoogst origineel. Deïnvloed door Primus, Frank Zappa, Red Hot Chilli Peppers en Sonic Youth. Hieruit ontstaat de specifieke mix van funkrock en noise, met Nederlandstalige teksten.
 
Dead Duck Jr.
Twee ervaren rotten die al jaren samen spelen, spelen nu samen met twee frisse, jonge goden. Senior ontmoet letterlijk Junior, want dit zijn twee vaders met hun zonen.
Delusionals (Bastiaan Reijters)
Delusionals
Deze drie dames spelen dreamy altrock met een snufje indie pop en hier en daar psychedelische accenten. Zwevende vocalen, dansend op geheimzinnige synthesizers en gitaren. Dat allemaal op een ijzersterke bodem van intelligente en creatieve drumpartijen.
 
DJ Ser-V
Deze allround vrolijkerd weet zijn weg te vinden achter de knoppen. Een genre? Nee, alle genres! Deze man draait namelijk alles aan elkaar; van rock tot soul en van latin via hiphop naar uptempo dance.
 
Duke John
Een serieuze alternatieve stonerrockband met zware blues riffs en agressieve gitaarsounds. Geïnspireerd door bands als Radio Moscow en natuurlijk Queens Of The Stone Age.
Dutch Balls (Brendy Wijdeven)
Dutch Balls
Een extreem energieke show en puur losgaan is waar het allemaal om draait, bij deze hard rockband uit Eindhoven. Stevig, maar verrassend toegankelijk. En zelfs catchy melodieën ontbreken niet.
 
Filet Au Fonque
Instrumentale band waarvan de basis van de nummers altijd bestaat uit funky grooves, maar er wordt in hun spel ruimschoots teruggegrepen op andere genres zoals jazz, soul, rock en hiphop.
 
First Fight Down
Opgericht in 1997 en speelt jaren 90 metalcore in de stijl van Morning AgainReprisal, From The Dying Sky en Arkangel. Na een aantal jaar het op een laag pitje gespeeld te hebben, is de vlam sinds eninge tijd weer flink aangewakkerd.
 
Five Years Later
Na 10 jaar stilte brengt Five Years Later de poppunk uit de gouden dagen terug, met een explosie van melodische klanken. New Found Glory, No Use For A Name en Undeclinable zijn nog steeds de muzikale bronnen van inspiratie.
Fools Never Differ
Fools Never Differ
Creëert akoestische rock, recht uit het hart. Met een ijzersterke samenzang vormen de broers Crielaard een uniek duo met een performance die al jaren staat als een huis.
 
Frantic
Een mix van covers en eigen werk, geïnspireerd door bands zoals de Foo Fighters en Muse en muzikanten zoals John Mayer en Jimi Hendrix. Klinkt verrassend volwassen, ondanks de gemiddelde leeftijd van 16 jaar.
 
Freeloader
Stil staan is zeker geen optie op hun muziek; scheurende gitaar, beukende bas, knallende drums en screaming vocals in een bonte mix van punk, rock 'n roll en hardrock. Staat garant voor een goed partijtje rocken.
Ghost Years (Krefeld)
Ghost Years
Een Braziliaans-Nederlandse hardcore band uit Amsterdam. De nummers zijn snel, krachtig en sociaal bewust. De muziek zou je kunnen vergelijken met dat van Comeback Kid, Bane en Expire.
 
Hilton Dive
Wat krijg je als je Kerry van Slayer, Brent van Mastodon, Mikael van de Devin Townsend Project en wijlen Dimebag Darrel van Pantera bij elkaar zet, behalve ruzie? Juist, dé unieke combinatie van metalcore, trash- en postmetal die Hilton Dive speelt.
 
Instant Matter
Alternatieve popband met diverse muzikale achtergronden: van bands als The Surs en The Eaves enerzijds, tot theatermakers anderzijds. Het toe willen voegen van doordachte maar toegankelijke muziek aan de Nederlandse pop is hun missie.
 
Ivy Linn & The Left Hand Gamblers
De muziek van dit viertal is het best te omschrijven als Nightclub Rockabilly Blues. Verwacht nummers uit de jaren 50 en 60, maar dan vertaald naar deze tijd.
Je Denkt Zeker Dat Je Hardcore Band
Je Denkt Zeker Dat Je Hardcore Band
Deze band staat garant voor feest! Verwacht epische 90's klassiekers en dampende bewerkingen van de heetste hits van nu, maar dan allemaal net even wat lekkerder en sneller.
 
Larry Cook
Coverband die in een razend tempo recente rockhits op een energieke manier van het podium af laat knallen!
Lindark (José Leijten)
Lindark
Duo speelt covers die bijna iedereen kent, en toch niet voor de hand liggen, aangevuld met eigen liedjes. Semi-akoestisch maar wel energiek.
 
Lotus (BE)
Venijnige mid tempo hardcore uit Antwerpen. Deze muziek raakt bij iedereen een soort oergevoel en dat komt omdat het recht uit het hart gebracht wordt. De doorgaans rustige jongens transformeren tot demonen die al hun frustraties of problemen eruit gooien.
 
MacSwordfish
Een rauwe stem, een huilende gitaar en opzwepende drums. Met inspiratiebronnen zoals The White Stripes, Triggerfinger en Band Of Skulls rockt dit Bredaas trio al jaren lang ieder publiek van zijn of haar sokken.
 
Mans Genoeg
Speelt een gevarieerd repetoire, met vooral eigen werk in de Nederlandse taal. Met invloeden van bands als Van Dik Hout, The Scene, De Dijk en Is Ook Schitterend.
 
Maxime Beelen
Maxime Beelen is een sing/songwriter die met soul, reggae en funky invloeden de medemens graag laat genieten van haar warme, zwoele stem onder begeleiding van melodische swingende akkoorden. Ze werkt momenteel aan haar debuutalbum. waarbij ze inspiratie haalt uit de muziek van Amy Winehouse, Bob Marley en Ed Sheeran.
 
Marco & Mario
Zanger Marco en gitarist Mario Miracolo spelen de nodige bekende en beminde rocksongs in een heerlijk lekker zittend akoestische jasje.
McMess
McMess
Rock 'n Rollcovers van Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Chubby Checker en Little Richard. Maar ook van Eddie Cochran, Brian Setzer en Roy Hamilton.
 
Men On Wire
Deze West-Brabantse rockband is als het leven zelf: balancerend tussen verschillende muziekstijlen vliegt deze band soms gierend uit de bocht om vervolgens weer netjes binnen de paden te komen van het immense spectrum aan muzikale richtingen.
 
Moonlit Minstrels
Semi-akoestisch duo brengt een afwisselend repertoire van covers en eigen werk waarbij vooral de invloeden van pop, folk en jazz hoorbaar zijn.
Nilse
Nilse
Naast dat Nilse in dit duo zingt, speelt ze ook bij een aantal nummers piano. Haar vader Henk speelt gitaar. Mooie ingetogen liedjes worden afgewisseld met nummers vol pit en ritme. Verwacht uiteenlopende covers; van rock en jazz tot pop en zowel bekend als onbekend.
 
Oakwood
Speelt eigen werk in het toegankelijke poprock genre, met nummers die zeer goed in het gehoor liggen. Wordt daarbij beïnvloed door de muziek van The Police, Red Hot Chilli Peppers, Snow Patrol en John Mayer.
 
Olde Souls (BE)
Alternatieve rock- en punkrock band. Hun combinatie van americana melodieën en punk rock punch is soms zacht en zalvend, dan weer stevig rockend. Muzikaal vergelijkbaar met bands zoals The Replacements, Hot Water Music of Beach Slang.
OneGodLess
OneGodLess
Met een mix van metal, rock en blues klinkt de muziek herkenbaar, maar weet dit viertal het toch als geheel eigen te laten klinken. Als referentiekader kun je de geluidsmuren optrekken van bands als Pantera en Down, maar ook Black Sabbath en Black Label Society.
 
Page45
De muziek laat zich het best omschrijven als melodische pop en rock met hier en daar scherpe randjes. En dat gebracht in een semi-akoestische setting.
Passing Goat
Passing Goat
Een psychedelische sound met west-coast en garage invloeden gegoten in een eigen jasje. Aan reverb en fuzz overigens geen tekort.
 
Peetman
Singer/songwriter uit Middelburg die zichzelf niet zo ziet. Hij omschrijft zich liever als een cowboy gevangen in het lichaam van een Middelburgse Zeeuw die muziek maakt waarin country en blues de boventoon voeren.
 
Power2
Vijf muzikanten uit Breda en een passie voor stevige muziek, maar niet van het niveau oordopjes.. Ze kicken erop om covers te spelen waarbij je bij elk intro denkt “Dat ken ik! Maar wat is het ook alweer?”
 
Renseen
Zonder sentimenteel te worden, verpakt dit duo pure emotie in catchy melodieën en aantrekkelijke harmonieën met jazz/fusion invloeden. Karakteristiek aan hun sound is het gebruik van een Rhodes baspiano.
Rhinorino (Susie Q)
Rhinorino
Sexy rock'n'roll trio kiest Utrecht als uitvalbasis, maar heeft haar roots diep in het Bredase zitten. Speelt inmiddels heel Nederland plat, en Breda het liefst meerdere keren per jaar.
 
Serenader
Maakt kolkende, melancholische en soms vrolijke poprock met een rauw randje. Zij verpakken met hun muziek zowel kleine als grote thema’s in muzikale vertelsels.
 
Skippabeat
Met de komst van zangeres Bonny Mahonie heeft deze Bredase allround ska band opnieuw een fantastisch frontvrouw met een geweldige stem in huis gehaald.
 
Steenkoud
Brengt eigen werk, een kruising tussen rock, metal en rap, met hier en daar een cover, maar dan wel overgoten met een Steenkoud sausje. Teksten zijn soms persoonlijk, soms confronterend, soms feestelijk maar altijd Nederlandstalig!
Switch Bones (Tim LeGuijt)
Switch Bones
Trio die heavy stoner mixt met pakkende pop melodieën. Dit klinkt als een punkminded Queens Of The Stone Age die The Beatles songs aan het spelen is.
 
Tarantino X Squeeks
Wat krijg je als je dirty punk en old school hardcore met elkaar mixt? Een explosieve cocktail genaamd Tarantino. Speciaal voor deze 21e POBparade wordt Tarantino bijgestaan door een één-persoons noise/ambient band uit Eindhoven; A Million Squeeks Will Do You No Harm.
 
The Martial
Een mix van pop, country en rock zorgt voor het eigen geluid, en acts als Hunter Hayes, The Calling, Rascal Flatts en Keith Urban zorgen voor de inspiratie. Pakkende liedjes die rond blijven dwarrelen in je hoofd.
 
The Naked Sweat Drips
Dit zestal maakt psycho-grunge die doet denken aan het maniakale van Nick Cave, de groove van Queens Of The Stone Age en het schizofrene van Pink Floyd, gespeeld met branie en tomeloze energie.

 
The Shed
Deze West-Brabantse band bestaat uit zus en broer Mandy en Ruud, beide op zang en gitaar, bassist Marcel en drummer Jacco, en maakt poprock in de breedste zin van het woord.
The Spvrk (Nathan Reinds)
The Spvrk
Poppunk band uit Breda, bestaande uit 3 meiden en 2 jongens. Winnaar van de 4e Bredase PopRock Bandwedstrijd. Spelen krachtige muziek met invloeden van Paramore, All Time Low en Destine.
 
The Unknown Children
In de muziek stoppen zij hun frustraties met de maatschappij, hier en daar wat onzin onderwerpen en de broederschap met hun vrienden. De muziek heeft voornamelijk de energie van punkrock maar knipoogt naar grunge en hard rock.
 
There There
Spannende new wave die luistert als een soundtrack van een intense thriller. Van minimalistisch en dromerig naar meedogenloos hard. Dit viertal biedt een intense luisterervaring waarbij dynamiek en verrassing de hoofdrollen vertolken.
Tio Gringo
Tio Gringo
Al jaren de vetste combinatie van country muziek met psychobilly, metal en rock 'n roll. Deze mengelmoes hebben ze omgedoopt tot Brabantse Thrash Country, en is ideaal voor elke feest of party.
 
Undskyld (BE)
Haalt inspiratie uit oneven jazz, agressieve postpunk en poëtische volksmuziek. Live neemt deze band je mee op een sonische reis, door golven van krautrock, grunge en psychedelische jazzrock.
 
Vanavond Nog
Moeder Carolijn en dochter Heleen spelen zelfgeschreven Nederlandstalig repertoire, waarvan het genre niet echt in een hokje te plaatsen is. Het is een mix van singer/songwriter, popmuziek en een vleugje jazz, met poëtische teksten.
 
VierBierOpLuyken
Deze band lapt alle regels van fatsoenlijk musiceren aan de laars. Blues, rock, punk en hoempa worden schaamteloos op één hoop gesmeten, met het grenzeloos vertrouwen dat de improvisatie ook dit keer zal leiden tot een ongekende dynamiek.
 
Vuig
Brabantse vijfmans formatie speelt een verfrissende combinatie van zydeco, balkan en blues wat er keer op keer voor zorgt dat elk optreden een heus feestje wordt en iedereen staat te dansen.
Wake
Wake
Powerrocktrio zal speciaal voor deze 21e POBparade het MTV Unplugged album van grunge helden Alice In Chains live in Breda ten gehore brengen.
 
Wells
Alternative/post-hardcore band met leden van Death Letters en San Andreas. Fans van Finch, Silverstein, Thrice en The Used zullen zich gelijk thuis voelen bij de mix van schreeuwen, harmonische vocalen en melodische riffs.
 
White Limo
Speelt heavy rock met teksten die een beschouwende blik op wereld en individu bieden. De muziek heeft invloeden van Kuyss, Red Hot Chili Peppers en Thin Lizzy.
 
Wildebeast
Keiharde rock 'n' roll met punk invloeden met slechts één doel voor ogen: live ongegeneerd hard knallen. Snoeiharde gitaren én een bom aan positieve energie!
Windup Space (Kaylian Harteveld)
Windup Space
Rocktrio uit Oosterhout die dynamische, alternatieve gitaarrock leeft. Sfeervolle melodieën en felle, venijnige riffs is waarin ze grossieren. Een warme, doorleefde stem zorgt voor een melancholisch randje.
 
Wouter Maryne
Na meer dan 100 optredens met zijn band Sailing To Suez vond hij het tijd om solo verder op pad te gaan. Beïnvloed door singer/songwriters als John Mayer, Pete Doherty, Jeff Buckley en Ryan Adams, maar ook door bands als The Smiths, Oasis en R.E.M.

X
Als u een fout tegen komt of als u specifieke functionaliteit mist op deze pagina, stuurt u ons dan vanaf hier een bericht.