21e POBparade overspoelt weer centrum van Breda

Tijdens het paasweekend, paaszondag 16 en paasmaandag 17 april 2017, trekt voor alweer het 21e jaar op rij de POBparade door het centrum van Breda. De POBparade wordt georganiseerd door POB (stichting Poporganisatie Breda) en door de kenners gezien als 's lands grootste, gezelligste en gratis te bezoeken muzikale kroegentocht, niet gebonden aan stijl of stroming. De binnenstad van Breda wordt in het paasweekend weer overspoeld door lokale, regionale, landelijke en zelfs internationale muzikanten, én natuurlijk de vele muziekliefhebbers. Dit jaar zullen er meer dan 70 optredens zijn op 12 verschillende podia. Ook worden er dit jaar weer samengewerkt met bevriende lokale organisaties en initiatieven zoals 3Voor12Breda, 3ThaHardWay, Breda's Most Wanted, December Tapes, Lokaal Kabaal, Punkrock Riot en This May Rock. Het is dit jaar wederom weer diversiteit wat de muzikale klok tijdens Pasen zal slaan, en de mooiste manier om te ontdekken dat live muziek meer dan te voren leeft in Breda en omstreken.
21e POBparade
MUZIKALE AFTRAP
Voor de muzikale aftrap op paaszondag 16 april 2017 om 15.00 uur, kan het publiek kiezen tussen het optreden van rockband Wake in de bovenzaal van de Avenue of dat van semi-akoestische poprockformatie Page45 in café Corenmaet. Wake brengt deze middag de muziek van grunge giganten Alice In Chains tot leven, door hun legendarische MTV Unplugged optreden in een tribute-setting ten gehore te brengen. Dit zal tevens de aftrap zijn van het door Lokaal Kabaal gehoste podium in De Avenue, welke opnieuw voor deze dag wordt omgedoopt tot Bob's Country Bunker. In de zaal zal na het optreden van Wake achtereen volgens het podium worden betreden door de formaties Frantic, Cold Buffet, Tio Gringo, Big Rik, Rhinorino, White Limo, Steenkoud en met als afsluiter de Je Denkt Zeker Dat Je Hardcore Band. In de Corenmaet kan het publiek na het optreden van Page45 nog genieten van de optredens van singer/songwriter Barbele en alternative country pop van The Martial. Vanaf 16.00 uur zal ook het podium van café De Bruine Pij weer betreden worden door lekkere pop en rockbands, met om te beginnen The Shed. Hierna volgen nog Instant Matter, Duke John, het Belgische Undskyld en afsluiter Cape. De hosting van het podium van de Pij is in handen van online muziekplatform 3Voor12Breda zoals ze dat ook tijdens de jaarlijkse Popronde doen.
Passing Goat
Vanaf 17.00 uur kan de liefhebber van singer/songwriter en semi-akoestische muziek weer terecht bij café De Kleine Wereld waar Nilse, Vanavond Nog, Wouter Maryne, Maxime Beelen, Anne Nederhoed, Marco & Mario en Fools Never Differ zullen optreden. Ook om 17.00 uur zal het eerste optreden van rock coverband Power2 in café Bel Air aanvangen, die minimaal 2 sets zullen spelen. Vanaf 18.00 uur wordt het podium van café De Speeltuin vrijgemaakt voor de bands die zullen optreden op het door This May Rock gehost podium; At First, The Unknown Children, Wildebeast, Freeloader en Dutch Balls. Een café vol flinke en stevige rock dus. Vanaf 18.45 uur zal ook bij café Vulling het publiek kunnen genieten van de optredens, om te beginnen met die van Oakwood. Hierna treden daar ook Passing Goat, Coffins For Fat People en MacSwordfish nog aan én op. Om 19.00 uur zal café De Bommel worden vermaakt door coverband Larry Cook, om later op de avond te genieten van skaformatie Skippabeat, die deze gelegenheid speciaal hebben aangegrepen om hun nieuwe frontvrouw Bonny aan het publiek te presenteren.
Tarantino X Squeeks (Nous Davidse)
DIVERSITEIT
Vanaf 19.15 uur worden de eerste harde noten bij Mezz gekraakt. Lokale initiatieven Punkrock Riot en 3ThaHardWay hebben dit jaar de handen ineen geslagen, en een zeer stevig programma in elkaar gedraaid. Verdeeld over drie podia in de grote én kleine zaal kan er geheadbanged worden bij de beukorkesten The Spvrk, Switch Bones, Hilton Dive, Five Years Later, First Fight Down, Olde Souls (BE), OneGodLess, Wells, Ghost Years Tarantino x Squeeks en hekkensluiter Lotus (BE). Wie liever wat minder heftig de avond wil beginnen, maar wellicht best een dansje wilt wagen, die stapt om 20.15 uur bij café Het Zwarte Schaap binnen voor het optreden van coverband Boost, die naast de bekendere pop en rock songs ook de lekkere dansbare Top40 deuntjes in haar repertoire heeft zitten. Vanaf 20.30 uur kan de liefhebber van jaren 50 en 60 swing en rock'n'roll in café Het Hijgend Hert genieten van de optredens van McMess en Ivy Lynn And The Left Hand Gamblers.
DJ Ser-V
Rond de klok van 20.45 uur zal café Sam Sam worden ondergedompeld in de soul, jazz en funk van formaties Cluster en Filet Au Fonque. Vanaf 21.30 uur zal niemand minder dan DJ Ser-V in de bovenzaal van De Avenue een bonte mix van dansbare latin, soul, funk, afrobeat en hiphop draaien. Tot middernacht kan men sowieso naast De Avenue ook nog in De e Bommel, De Bruine Pij, De Kleine Wereld, De Speeltuin, Het Hijgend Hert, Mezz, Sam Sam en Vulling genieten van alle gratis te bezoeken optredens, en bij een enkele locatie tot zelfs ná middernacht.
Peetman (Martijn Fincke)
TWEEDE PAASDAG
Op paasmaandag 17 april 2017 vindt om 16.00 uur de aftrap van de tweede dag van de POBparade plaats bij zowel Sam Sam, waar die middag het publiek kan genieten van duo's Moonlit Minstrels en Lindark en solist Peetman, als in Mezz. In de kleine zaal van het poppodium brengen de bands Art Felixx en Awash de fijnste popliedjes ten gehore. Vanaf 16.15 uur kan men in café De Bruine Pij genieten van de optredens van Delusionals, Men On Wire en The Naked Sweat Drips (die de eerder aangekondigde No More Jack zullen vervangen). Wederom wordt dit podium deze 2e dag van de 21e POBparade gehost door 3Voor12Breda. Om 16.30 zal Vuig in café Het Zwarte Schaap de vrolijke zydeco balkan ten gehore brengen, en begint oud voetballer Bjorn van der Doelen bij café De Bommel.
Windup Space (Kaylian Harteveld)
ONTKNOPING
Vanaf 17.00 uur zal in café Vulling achter elkaar de muziek klinken van Dead Duck Jr en Serenader. Om dezelfde tijd zal ook in café De Speeltuin de tweede dag van deze POBparade aanvangen, via het optreden van Mans Genoeg, gevolgd door dat van Dada's Troost (die de eerder aangekondigde Paramataman zullen vervangen) en Vier Bier Op Luyken. In café Het Hijgend Hert wordt vanaf 16.45 uur 's middags het podium gehost door December Tapes, die Renseen, Aline Hilderink en There There gekozen hebben om de muzikale opmaat te zijn naar het officiële afsluitende optreden. Het allerlaatste optreden van dit paasweekend vindt al jaren plaats op het podium van Het Hijgend Hert en wordt dit jaar verzorgd door niemand minder dan Windup Space. Dit rockend trio zal deze 21e POBparade op een spetterende, en enorme muzikale manier afsluiten. Deze 21e POBparade wil je als liefhebber van live muziek, al dan niet uit de eigen regio, echt niet missen!
 
blokkenschema
omschrijving bands/acts

X
Als u een fout tegen komt of als u specifieke functionaliteit mist op deze pagina, stuurt u ons dan vanaf hier een bericht.