Wakki live bij Friday On The Rocks

Op vrijdag 26 mei 2017 vindt er een speciale Friday On The Rocks plaats in café De Speeltuin te Breda. De vrijdag na Hemelvaartsdag kun je bij Friday On The Rocks ook genieten van een muzikale invulling met een dikke vette knipoog naar het Breda Jazz Festival want de jonge helden van Wakki komen het podium van De Speeltuin in vuur en vlam zetten! Dit belooft een feest te worden, welke je niet wilt missen. POB en café De Speeltuin organiseren elke vrijdagavond Friday On The Rocks, om bands uit het uitgebreide rockgenre een kans te geven om hun bekendheid te vergroten én om hun bestaande fans te vermaken. Het café aan de Visserstraat 14 te Breda gaat om 21.00 uur open, aanvang van de eerste set is om 22.00 uur en de entree is wederom geheel gratis.
Wakki
Wakki is een zespersoons jazzfunkformatie die de energie van funk en de vrijheid van jazz combineert met elementen uit verschillende andere genres, waaronder rock, reggae, disco, wereldmuziek, drum&bass, afrobeat, hiphop en meer. Na ontstaan te zijn uit een jamsessie als viermansformatie, resulteerde een repetitieweekend in de zomer van 2015 spontaan in de zelfgeproduceerde Lunch ep, met nummers over onder andere de levensloop van een Panini, een Hot & Spicy pizza en dansbare Scrambled Eggs. Saxofoon en percussie werden aan de band toegevoegd, nieuw materiaal werd geschreven, een crowdfundactie om een album op te nemen slaagde met 120% en in april 2016 ging de band de studio in. De band bestaat uit saxofonist Mischa de Haan, gitarist Richard Coesij, toetsenist Stijn van de Smagt, drummer Laurens Buijs, bassist Stijn Linderman en percussionist Sebs Joosten. Het debuutalbum Tektonics zag in oktober 2016 het levenslicht, fysiek op cd maar ook via alle bekende streamingdiensten. Tevens verschenen er een aantal videoclips op YouTube.
 
De muziek van Wakki spreekt veel mensen aan doordat er verschillende genres in terugkomen. Voor iedereen is er iets herkenbaars, of dat nu Snarky Puppy, James Brown, Pink Floyd, Avishai Cohen, Bob Marley, Led Zeppelin of Santana is. Wakki is een avontuur waar je naar kunt luisteren en tegelijkertijd op wilt gaan bewegen, waar complexe ritmes op een dansbare manier worden neergezet met verhalende thema’s en waar muzikale vrijheid in nummers ervoor zorgt dat elk optreden anders is. Inmiddels heeft de band al een aardige staat van dienst, met optredens op bijvoorbeeld Stukafest, Amsterdam Wereld Festival en Jazz Festival Delft, maar ook in het theater tijdens Serious Request Delft, op een avond van TEDx en zelfs tijdens foodtruckfestival Rrrollend in Den Haag. Onlangs werd bekend dat ze voor Popronde 2017 zijn geselecteerd, waardoor zo na de zomer zo'n beetje heel Nederland zullen doorgaan. Dan waarschijnlijk ook ergens in Breda, maar nu alvast tijdens Friday On The Rocks!
 
POB en café De Speeltuin presenteren Friday On The Rocks met Wakki, vrijdag 26 mei 2017, Café De Speeltuin, Visserstraat 14 te Breda. Aanvang 22.00 uur en entree geheel gratis.
 
wakki

X
Als u een fout tegen komt of als u specifieke functionaliteit mist op deze pagina, stuurt u ons dan vanaf hier een bericht.