Op Goede Vrijdag spelen Whyne en BandF bij Friday On The Rocks

Vrijdag 14 april 2017 kun je tijdens Friday On The Rocks met optredens van de bands Whyne en BandF goed genieten van het begin van een heerlijk muzikaal weekend, deze dag is het namelijk niet voor niets Goede Vrijdag. POB en café De Speeltuin organiseren al jarenlang het wekelijkse evenement Friday On The Rocks, om bands uit het uitgebreide rockgenre een kans te geven om hun bekendheid te vergroten én om hun bestaande fans te vermaken. Het café aan de Visserstraat 14 te Breda gaat om 21.00 uur open, aanvang van het eerste optreden is om 22.00 uur en de entree is wederom geheel gratis.
Whyne
Whyne is de Bredase viermansformatie die sinds de oprichting in 2010 inmiddels bekend staat om zijn melodieuze en toegankelijke rockmuziek. Met Kees van Hulten kan de band zich gelukkig prijzen met de wiskundige precisie waarmee hij het slagwerk verzorgt. Retestrak dus. De dikke snaren van de basgitaar worden door Paul Lauwers bespeeld. Melodisch, groovy en strak. Met gitarist Patrick van der List slaat Whyne de spijker volledig op zijn kop. Zijn vrije rol opeisend maakt hij van elk nummer, al op zijn effectpedalen trappend, een waar feest om naar te kijken én natuurlijk te luisteren. Stilstaan is er niet meer bij. Zanger en gitarist Maarten Morsink legt tijdens ieder optreden zijn ziel en zaligheid in ieder woord en elke noot die hij zingt. En met zijn rauwe gitaargeluid maakt hij het pure rock geluid van Whyne compleet. Inmiddels is Whyne in Brabant, Zeeland en Limburg al een graag geziene act op de podia in diverse cafés en festivals. Ook bij Friday On The Rocks waren ze al vaker te gast. Begin september 2016 was het niet alleen de laatste keer dat ze op het podium van De Speeltuin stonden, en na dat optreden heeft de band zich voornamelijk in de oefenruimte bezig gehouden het schrijven van nieuw materiaal. De tijd is nu rijp om met dat materiaal weer eens de bühne op te stappen, en waar kan dat beter dan bij Friday On The Rocks?
BandF
De oorspronkelijke naam van BandF is eigenlijk Brothers And Friends en is ontstaan uit een groepje mannen die op wat latere leeftijd muziek wilden gaan maken. De broers Hans en Adrie Schets namen hierin het initiatief en samen met wat vrienden richten in 2006 de band op. In het begin worden er alleen akoestische nummers gespeeld, zowel eigen composities als covers. De muzikale groei, verandering van repertoire en samenstelling van de band leiden tot de meer op zichzelf staande naam BandF. Naast de akoestische gitaren komen er elektrische gitaren en een drummer bij. Hierdoor krijgt de muziek meteen een nieuwe dimensie en evolueert de stijl van blues- en countryinvloeden naar een meer stevige rocksound. In deze formatie speelt de band een aantal jaren. Vanaf 2013 vindt BandF haar huidige bezetting met Ton Snijder op drums, Ruben Moerbeek op bas, Tobi Jansma op gitaar en Wil van der Put op gitaar en mondharmonica. Hans neemt de gitaar en mandoline voor zijn rekening, en broer Adrie zowel de elektrische als akoestische gitaren. Verder wordt de zang verzorgd door Tobi, Wil, Ruben en Hans. Het repertoire is voornamelijk zelfgeschreven nummers, variërend van uptempo naar mooie ballades. Ook covers worden gespeeld, maar dan wel op de BandF -manier: er wordt creatief omgegaan met de arrangementen door bijvoorbeeld meerdere nummers door elkaar te spelen.
 
POB en café De Speeltuin presenteren Friday On The Rocks met Whyne en BandF, vrijdag 14 april 2017, Café De Speeltuin, Visserstraat 14 te Breda. Aanvang 22.00 uur en entree geheel gratis.
 
whyne
bandf

X
Als u een fout tegen komt of als u specifieke functionaliteit mist op deze pagina, stuurt u ons dan vanaf hier een bericht.