Friday On The Rocks met The Arthurs en Serenader

Vrijdag 13 oktober 2017 kun je tijdens Friday On The Rocks, zonder enige vorm van bijgeloof, genieten van de optredens van The Arthurs en Serenader. Verwacht een avond vol heerlijke rockmuziek. Stichting Poporganisatie Breda (POB) en café De Speeltuin organiseren al jarenlang het wekelijkse evenement Friday On The Rocks in het café aan de Visserstraat 14 te Breda, om bands de kans te bieden om van zich te laten horen en het publiek te trakteren op een lekkere pot rockmuziek. Ieder vrijdagavond gaan om 21.00 uur de deuren open, vangen de optredens om 22.00 uur aan en de entree is natuurlijk geheel gratis.
The Arthurs
The Arthurs is een indie rock band die officieel in 2004 werd opgericht door de Rotterdamse liedjesschrijver, zanger en multi-instrumentalist Robin den Drijver. De band bracht in de oorspronkelijke bezetting twee eps uit en speelde zeer frequent door het land, waarbij ook bekendere podia zoals Waterfront in Rotterdam, het Paard in Den Haag en Bibelot in Dordrecht en zelfs Radio 3FM werden aangedaan. Na een jaar of 5 werd het stil rond The Arthurs, met nog wel een korte wederopstanding in 2012. Den Drijver richtte zich de afgelopen jaren op het maken van een album, wat resulteerde in de recentelijk uitgebrachte langspeler When I'm Sane. The Arthurs maakt nog steeds melodieuze, rauwe indie rock muziek, waarbij donker elektrisch gitaargeweld wordt afgewisseld met ingetogen en dromerige, psychedelische composities. Denk hierbij aan de sound van bands zoals The Doors, The Smiths, Echo and the Bunnymen, Nirvana, Pixies en Sparklehorse, echter, The Arthurs onderscheidt zichzelf vooral door een eigen stijl en geluid. Anno 2017 heeft de band een half nieuwe, en zelfs internationale bezetting. Naast de hereniging met drumster Jetske Blonk, hebben ook bassist Paul Williams uit Engeland en solo gitarist Neil Granleese uit Ierland zich bij de band gevoegd. Alle leden zijn doorgewinterde muzikanten, die in andere bands al heel wat ervaring hebben opgedaan. Bijvoorbeeld als lid van de begeleidingsband van dichter Simon Vinkenoog, als support act voor nationale en internationale acts als Wally Tax en Manic Street Preachers of op festivals als Waterpop en Wantijpop hebben gespeeld. Sinds het eerste optreden in deze nieuwe bezetting, werd The Arthurs door menig aanschouwer een grote toekomst voorspeld, dus zorg er voor dat je hun optreden in De Speeltuin niet mist!
Serenader (Sanne van de Heyning)
Ooit begonnen als singer/songwriter duo is Serenader nu een rockband die alternatieve invloeden combineert met een hartstochtelijke liefde voor vuige rock om verhalende liedjes te maken en te serveren op een bedje van melodieuze poprock. De liedjes die zij schrijven hebben tot doel te vertellen, amuseren en kleine tot grote thema’s te verpakken in scheurende gitaren en heldere vocalen. Zanger Arjan de Vos en bassist Eric van der Gijp richtten Serenader op en in 2013 en in 2015 kwamen drummer Willem van Sas en gitarist Dennis Rens aan boord. In 2016 werd de ep Amity in Studio Next Page te Baarle-Nassau opgenomen, en speelden zij op festivals als Popelucht, Wolluk-Stock, POBparade en Dassepop, op podia zoals De Speeltuin en Mezz in Breda en zij deden mee aan de Bredase Poprock Bandwedstrijd in 2016 waar ze met het zilver aan de haal gingen. In 2017 werd in Volver Sound Studio in Tilburg de nieuwe single When The Sun Goes Away opgenomen, welke onlangs digitaal werd uitgebracht. Hiermee heeft Serenader weer een sterke troef in handen om menig podium en festival te gaan veroveren in de komende tijd. Om te beginnen dat van Friday On The Rocks!
 
POB en café De Speeltuin presenteren Friday On The Rocks met The Arthurs en Serenader, vrijdag 13 oktober 2017, Café De Speeltuin, Visserstraat 14 te Breda. Aanvang 22.00 uur en entree geheel gratis.
 
the arthurs
serenader

X
Als u een fout tegen komt of als u specifieke functionaliteit mist op deze pagina, stuurt u ons dan vanaf hier een bericht.