Dexter Saint Jock en Playyard knallen nieuwe maand in

Vrijdag 2 juni 2017 knalt Friday On The Rocks in café De Speeltuin te Breda opnieuw de nieuwe maand goed in. Deze avond met de rockmuziek van de formaties Dexter Saint Jock en Playyard. POB en café De Speeltuin organiseren elke vrijdagavond Friday On The Rocks, om bands uit het uitgebreide rockgenre een kans te geven om hun bekendheid te vergroten én om hun bestaande fans te vermaken. Het café aan de Visserstraat 14 te Breda gaat om 21.00 uur open, aanvang van de eerste set is om 22.00 uur en de entree is wederom geheel gratis.
Dexter Saint Jock
Dexter Saint Jock is een Noord-Brabantse driemans formatie uit de omgeving van Eindhoven. De sound van de band is beïnvloed door pop en rock uit het laatste decennium van de vorige eeuw, denk dus aan bands als Pearl Jam, Bush, Radiohead en Red Hot Chili Peppers. In 2015 besluiten zanger, gitarist en liedjesschrijver Sander Janssen, drummer Wim Peters en bassist Dick Timmermans samen muziek te gaan maken, en richten zich daarbij op het schrijven en spelen van eigen werk. Halverwege 2016 brengt Dexter Saint Jock haar debuut single Broken uit, welke via de vele digitale streaming- en downloadplatformen al snel de weg naar de liefhebbers vindt. Al snel daarna gaat de band ter promotie van deze single op een zogenaamde Broken-Tour, waarbij ze plaatsen zoals Bladel, Helmond, Reusel en Roosendaal én podia zoals De Pul en De Paap aandoen. Naast deze en nog te komen optredens, wordt er in 2017 ook hard gewerkt aan het eerste album, die eind dit jaar óf begin volgend jaar verwacht wordt. Onlangs heeft gitarist Harm Tielemans, bekend van zijn werk in de band Monks Avenue, zich bij Dexter Saint Jock gevoegd, waardoor het geheel een nog breder geluid heeft gekregen. En dit komen ze maar wat graag laten horen in café De Speeltuin.
Playyard
Energiek, ruig en catchy zijn elementen die Playyard allemaal bezit. Playyard is in 2007 opgericht door zanger Erol Yenicekaya. Na geselecteerd te worden als 3FM Serious Talent en optredens in zalen als Melkweg, P60, Paard van Troje en de Baroeg levert Playyard in 2008 zijn debuutalbum Someday I’ll Show af die wordt opgevolgd door de singles On That Day en It’s All Gone. In 2010 ging Playyard de studio in met Dick Kemper, bij het grote publiek beter bekend als de bassist van de band VanDenBerg, om het nummer Ready To Go op te nemen wat uiteindelijk ook de titel werd van de nieuwe ep. Na in de beginjaren finales van bandwedstrijden als Emergenza en Battle Of The Bands te behalen won men in 2012 de Peter Tetteroo bokaal op het Delftse Westerpop. Na wat wisselingen van bandleden is in 2013 de huidige formatie gevormd met drummer Bob Korthout, gitarist Ezra Soerioroseno en bassist Bob Vegt. Geïnspireerd door rockbands zoals Papa Roach, Rage Against The Machine, Hoobastank, Limp Bizkit en Linkin Park creëert Playyard zijn eigen sound. Een mix van alternative rock en nu-metal is dan ook de kern van de band, die live bekend staat om zijn energieke shows en de interactie met het publiek. In 2016 verscheen de single Angels and Assassins, als opmaat naar een album waaraan op dit moment hard wordt gewerkt.
 
POB en café De Speeltuin presenteren Friday On The Rocks met Dexter Saint Jock en Playyard, vrijdag 2 juni 2017, Café De Speeltuin, Visserstraat 14 te Breda. Aanvang 22.00 uur en entree geheel gratis.
 
dexter saint jock
playyard

X
Als u een fout tegen komt of als u specifieke functionaliteit mist op deze pagina, stuurt u ons dan vanaf hier een bericht.