Clear Clamour en The Shed samen live

Op vrijdag 20 oktober 2017 zullen de rockbands Clear Clamour uit Zeeland en The Shed uit West-Brabant tijdens Friday On The Rocks je weekend weer goed laten beginnen. Verwacht zoals altijd een avond vol heerlijke rockmuziek. Stichting Poporganisatie Breda (POB) en café De Speeltuin organiseren al jarenlang het wekelijkse evenement Friday On The Rocks in het café aan de Visserstraat 14 te Breda, om bands de kans te bieden om van zich te laten horen en het publiek te trakteren op een lekkere pot rockmuziek. Ieder vrijdagavond gaan om 21.00 uur de deuren open, vangen de optredens om 22.00 uur aan en de entree is natuurlijk geheel gratis.
Clear Clamour (Bart Hoveijn)
Clear Clamour uit Goes is geïnspireerd door de Red Hot Chili Peppers, U2, Toto, John Mayer, Muse, Lenny Kravitz, Coldplay, Jett Rebel, Kensington en Handsome Poets, om er maar een paar te noemen. Hoogtepunten on stage van de afgelopen jaren zijn het Umoja podium op Concert At Sea 2016, voorprogramma van Jett Rebel, het winnen van een plek op de Sena PopNL Awards 2015 in de Melkweg en Vestrock mainstage 2014. Verdere hoogtepunten zijn het uitbrengen van de debuut ep Observe The Outcome in 2015 met presentatie in poppodium ’t Beest in Goes, het uitbrengen van de single Flamboyant Man met videoclip in 2016 en het uitbrengen van de single My Fire op 7 mei 2017. Het is dus rock wat de mannen van Clear Clamour je brengen. Of in een wat kleiner hokje gestopt; progressieve poprock met invloeden uit de blues, funk en hardrock. De nieuwe ep Stark Raving Bonkers is de officiële aankondiging van de recente stijlnuancering die deels tot stand is gekomen onder begeleiding van Pop Aan Zee-coach Pim van de Werken. Ter promotie van die nieuwe ep komt Clear Clamour ook maar wat graag naar Breda toe. Mis deze introductie niet!
The Shed
The Shed is een West-Brabant rockband die al sinds 2009 aan haar eigen muzikale weg timmert. De band bestaat uit zangeres Mandy Vrolijk die ook gitaar speelt en haar broer Ruud, die gitaar speelt en tevens zingt, bassist Marcel Baselier en drummer Jacco van Dongen. Dit viertal maakt poprock in de breedste zin van het woord. De songs zijn stevig geworteld in de traditie van bands als Foo Fighters, The Cure en Queen maar kennen dankzij de diverse muzikale achtergronden van de vier muzikanten altijd een bijzondere twist. The Shed brengt hierdoor prachtige, robuuste poprocksongs met veel ruimte voor samenzang, pakkende melodieën en sferische breaks. Momenteel wordt er al weer flink gebouwd, geschaafd en gesleuteld aan niet alleen de songs die in het voorjaar van 2016 voor de debuut ep zijn opgenomen en in de zomer van dat jaar zijn uitgebracht in eigen beheer, maar ook aan het nieuwe repertoire. De muzikale ontwikkeling van The Shed staat dus niet stil. Na het uitkomen van die ep is het viertal weer langzaam aan de diverse podia in de provincie op aan het kruipen, waarbij ze maar wat graag ook weer op dat van De Speeltuin staan. Geen onbekende voor Friday On The Rocks dus, maar is het toch alweer meer dan een jaar geleden dat zij daar te aanschouwen én beleven waren.
 
POB en café De Speeltuin presenteren Friday On The Rocks met Clear Clamour en The Shed, vrijdag 20 oktober 2017, Café De Speeltuin, Visserstraat 14 te Breda. Aanvang 22.00 uur en entree geheel gratis.
 
clear clamour
the shed

X
Als u een fout tegen komt of als u specifieke functionaliteit mist op deze pagina, stuurt u ons dan vanaf hier een bericht.