Ballarat Bandit en El Fatso gaan vlammen

Op vrijdag 16 juni zullen de bands Ballarat Bandit en El Fatso gaan vlammen bij Friday On The Rocks in café De Speeltuin te Breda. POB en café De Speeltuin organiseren elke vrijdagavond Friday On The Rocks, om bands uit het uitgebreide rockgenre een kans te geven om hun bekendheid te vergroten én om hun bestaande fans te vermaken. Het café aan de Visserstraat 14 te Breda gaat om 21.00 uur open, aanvang van het eerste optreden is om 22.00 uur en de entree is wederom geheel gratis.
Ballarat Bandit (Olaf van Noord)
Bassist Robbie Sol, drummer Kick Kluiving en gitarist Lucas Houben ontmoette elkaar in het jaar 2015 op de Herman Brood Academie, en uit deze ontmoeting vloeide het ontstaan van de band Ballarat Bandit voort. Lucas neemt daarbij ook de zang voor zijn rekening, daar waar Robbie en Kick de tweede/derde stem voor hun rekeningen nemen. De muziek die uit dit muzikale trio voortkomt, is een combinatie van psychedelica, garage en jazz. Psygarjazz dus. Zij vinden vernieuwing op de rand van het toegankelijke, en dit drijft ze dan juist weer tot het uiterste. Waar je denkt alles al gehoord te hebben, zal deze band je zeker doen verrassen. Het debuutoptreden vond meteen al plaats in de Winston Kingdom in Amsterdam, waarna ze ook al het podium van De Grooth in Ridderkerk tijdens het Kingsday Festival 2017 in vuur en vlam wisten te zetten, en het publiek smachtend naar meer achter te laten. Deze avond betreden ze voor het eerst een podium buiten de Holland provincies, en waar kunnen ze dat nou beter doen dan bij Friday On The Rocks in Breda?
El Fatso (Diedertje Bolte)
El Fatso is een driekoppige rockmonster uit het Rotterdamse Oude Noorden, ontstaan aan het begin van 2016. De band bestaat uit zanger en gitarist Tom Schreuder, bassist Zeb Jonker en drummer Daniel Urbanus, Rock 'n Roffa is de stijl die ze spelen, en daarmee brengt dit trio het publiek een mix van stevige, sexy nummers met een kop en een staart. Invloeden van bands als Eagles Of Death Metal, Arctic Monkeys en Queens Of The Stone Age zijn hierin terug te horen. In de zomer van 2016 wonnen zij meteen al de publieksprijs op het Eendrachtfestival in Rotterdam, en sindsdien proberen zij door heel Nederland de heupen te laten wiegen. Ze stonden eerder dit jaar al op het Barbiepop in Rotterdam, het Klootûh Festival in Schiedam en in de finale van de Live En Lazarus 2017 bandwedstrijd in Leiden. En vanaf deze dag zullen ze ook zeker een voet aan de grond krijgen in het Brabantse, en dus ook rest van het land.
 
POB en café De Speeltuin presenteren Friday On The Rocks met Ballarat Bandit en El Fatso, vrijdag 16 juni 2017, Café De Speeltuin, Visserstraat 14 te Breda. Aanvang 22.00 uur en entree geheel gratis.
 
ballarat bandit
el fatso

X
Als u een fout tegen komt of als u specifieke functionaliteit mist op deze pagina, stuurt u ons dan vanaf hier een bericht.