Op het Kerkplein een echt Bevrijdingsfestival Breda 2012

Wie de afgelopen acht jaren Bevrijdingsdag in Breda wilde vieren, wist waar hij of zij naar toe moest komen; naar het Kerkplein. Sinds 2004 organiseren café De Bruine Pij en stichting Poporganisatie Breda (POB) daar jaarlijks op 5 mei de dag van de vrijheid, waarbij ze de afgelopen drie jaren bijval kregen van Mezz concerts & dance. Ook tijdens de groots opgezette 5 mei 2012 viering kan men vanaf 17.00 uur op het Kerkplein weer genieten van die heerlijke muziek van eigen locale bodem, met optredens van skaband MANoMAN, popformatie Awash, jazz en soul band P.Y.T. en de Zundertse Americana van Rita-Lynn. Dit jaar worden deze locale klanken aangevuld met een bijzondere act van buiten de stadsgrenzen, te weten het Kinderen Tegen Kinderen collectief. Deze formatie, die eerder al te aanschouwen was op Lowlands, 3FM en bij De Wereld Draait Door, mixt met bijzondere instrumenten de teksten van Kinderen Voor Kinderen met de muziek van bands zoals Rage Against The Machine, Rammstein en Nirvana. En dat alles met een dikke knipoog natuurlijk. Een meezingfeest voor alle grote kinderen. Voor de kleine kinderen zal er wederom 's middags vanaf 15.30 kunnen worden gedanst op de klanken van de PowerParty The Boyz & The Girlz kinderdiscoshow. En dit alles is natuurlijk geheel gratis te beleven.
Puk en Tom
De stoere meid Puk en de bijdehante Tom presenteren voor het tweede jaar op rij de vlammende PowerParty kinderdisco show. Geholpen door het jonge publiek gaan zij de strijd met elkaar aan om de grote vraag te beantwoorden: Wie zijn er beter, de jongens of de meiden? De spannende wedstrijden met hilarische momenten worden afgewisseld met de nieuwste top-40 muziek waarop iedereen lekker uit zijn dak kan gaan. Puk en Tom nemen een gigantische geluidsinstallatie mee die de grond zal doen trillen. In de supergave discolichten zie je bijna alle kleuren van de regenboog. Om het helemaal af te maken zal ook een rookmachine niet ontbreken aan deze échte disco!
Rita Lynn
Rita Lynn is een americana band die zo groot of zo ingetogen klinkt als het uitkomt. Zo hebben ze in huiskamers zelfs de buren stil gekregen maar ook tijdens openlucht concerten het dak eraf gespeeld. De naam Rita Lynn zegt veel over de muziek die deze band maakt. Rita Lynn zou het meisje kunnen zijn waarover veel van de liedjes gaan. De naam Rita Lynn klinkt Amerikaans en zo is de muziek ook. Als je luistert naar de muziek dan proef je de onmiskenbare invloed van country, americana en zelfs een vleugje jazz. En dat alles dan weer doordrenkt met de klank van de Zundertse blues. Deze band is entertainment voor iedereen.
P.Y.T.
P.Y.T is een jonge talentvolle band. Zij laten elk publiek swingen met hun groovy funk-soul-jazz-pop repertoire. De band beschikt over een uitzonderlijk talent en het plezier, uitstraling, vriendschap en hoge muzikaliteit van de band straalt er vanaf. P.Y.T. maakt indruk met haar groovy funk-soul-jazz repertoire, want ondanks hun jonge leeftijd, zetten de tieners nummers van hun grote muzikale voorbeelden, zoals Chaka Khan, Stevie Wonder, Herbie Hancock, Toto of Chick Corea naar haar eigen hand.
Awash by Edwin Koops
Awash is eigenzinnig en vastberaden en de muziek van deze vijf heren uit Breda en omgeving omvat een grote variatie aan prachtig afgeronde nummers die ieder hun eigen verhaal vertellen. Soms onbewolkt, dan weer melancholisch, maar steeds gebracht met volle overgave en een energie die aanstekelijk werkt op ieder die hen aanschouwt. Uniek in zijn soort, deze semi-akoestische pop-rock. Zanger Geert van der Burg zegt over het optreden tijdens dit Bevrijdingsfestival Breda 2012 “Als we geen muzikale vrijheid hadden, zouden we niet bestaan als band.  Als we geen vrijheid hadden in ons land zouden we niet bestaan als persoon.” Tijdens live-optredens bij 'Nachtegiel' en 'Ekdom in de nacht' van 3FM werd Awash vergeleken met bands als R.E.M., Racoon en the Editors, maar dan wel met een sterke eigen sound.
Kinderen Tegen Kinderen
Bekend van Lowlands, 3FM en De Wereld Draait Door. Meer dan 300.000 Youtube hits en talloze optredens doet ludieke coveract Kinderen Tegen Kinderen deze dag van de vrijheid Breda aan.
De mannen van Kinderen Tegen Kinderen, kortweg KTK genaamd, komen op bevrijdingsdag 5 mei 2012 de overwinning van de vrijheid op de kinderen vieren. Dat doen ze met mash-ups van de teksten van Kinderen voor Kinderen met de muziek van bands als Rammstein, Nirvana en Rage Against The Machine. Gewapend met het volledige album Neverkind, als knipoog naar Nirvana's Nevermind, en ep Klein Is Fijn, met een Sgt. Peppers-achtige hoes, weten zij alle uithoeken van Nederland te bereiken en treden zij op met de meest diverse kinderinstrumenten die je je maar kunt bedenken. Wat deze band veder zo bijzonder maakt, is dat ze altijd spelen voor een goed doel. De gages die zij krijgen worden linea-recta doorgestort naar de diverse goede doelen, en zo hebben zij in totaal al meer dan € 13.000,- kunnen weggeven. Ook tijdens dit optreden zal Kinderen Tegen Kinderen weer een donatie doen, waarbij het publiek natuurlijk ook een steentje bij kan én mag dragen!
MANoMAN
Als afsluiter dit jaar zal de Nederlandstalige skaformatie MANoMAN het podium aan het Kerkplein betreden, om een super feestelijk einde aan Bevrijdingsfestival Breda 2012 te maken. Voor MANoMAN gaat 5 mei verder, dan erbij stilstaan dat ons land in 1945 bevrijd werd. Het gaat over vrijheid op alle gebieden. Dat je kunt zeggen wat je denkt, dat je kunt zijn wie je bent. Vrijheid moet je vieren! En MANoMAN weet als geen ander hoe je dat moet doen. Deze Bredase band speelt een aanstekelijke mix van ska, reggae en rocksteady. Met originele Nederlandstalige songteksten op een bedje van groovy ritmes maakt deze formatie een onuitwisbare indruk. En alsof dat nog niet genoeg is, gooit de blazerssectie er nog een lekker sausje overheen. Het repertoire bestaat uit voornamelijk eigen werk met een knipoog naar de sounds van Manu Chao, Madness en natuurlijk Doe Maar. Want waar denk je dat de bandnaam anders vandaan komt?
 
Café de Bruine Pij en POB presenteren Bevrijdingsfestival Breda 2012 met vanaf 17.00 uur optredens van MANoMAN, Kinderen Tegen Kinderen, Awash, P.Y.T. en Rita Lynn, zaterdag 5 mei 2012, Kerkplein te Breda, aanvang middagprogramma PowerParty kinderdisco om 15.00 uur. De entree is gratis.
 
rita lynn
P.Y.T.
awash
kinderen tegen kinderen
manoman

X
Als u een fout tegen komt of als u specifieke functionaliteit mist op deze pagina, stuurt u ons dan vanaf hier een bericht.