Op 5 mei is het traditioneel in heel Nederland feest. In bijna elke zichzelf respecterende stad of dorp wordt wel een festiviteit op poten gezet, behalve in Breda. Sinds 2004 is daar verandering in gekomen, want POB organiseerde in samenwerking met café De Bruine Pij in dat jaar het allereerste Bevrijdingsfestival Breda. Vanaf de eerste editie is er een zo gevarieerd mogelijk programma samengesteld waarbij er naast live muziek ook aandacht is voor straattheater, poëzie,poppenkast voor de kleintjes, schminken, live-art of zelfs een politieke discussie.
 
Tevens wordt er aandacht gevestigd op een stichting of organisatie die past binnen het concept van bevrijding, zonder daarbij gebonden te zijn aan de originele bevrijding die gevierd wordt die dag. Te denken valt aan het Ronald McDonald Kinderfonds, stichting Zinloos Geweld, de kinderafdeling van het Amphia Ziekenhuis of de KliniClowns
 
Amariszi 2011

See video

 
SuperJam, 2010

See video

 
DaisyBelle, 2009

See video
X
Als u een fout tegen komt of als u specifieke functionaliteit mist op deze pagina, stuurt u ons dan vanaf hier een bericht.